Doorgaan naar hoofdcontent

Alle Nederlandstalige boeken van Tim Keller op een rij

Tim Keller heeft zich na het verschijnen van zijn eerste boek In alle redelijkheid ontwikkeld tot een van de meest populaire theologische auteurs in het Nederlandse taalgebied.Op deze pagina een overzicht van zijn boeken die op dit moment in het Nederlands leverbaar zijn.
We geven telkens een korte typering, en vervolgens onder "meer info & bestel" een link naar, u raadt het al, meer informatie en een bestelmogelijkheid.

U kunt dan in alle rust bekijken welke boeken nog in uw boekenkast ontbreken, of, als u nog geen boek van Keller hebt, met welk boek u zou willen beginnen.

 

HET HOOPVOLSTE BOEK VAN TIM KELLER:

Hoop in bange tijden : Tim Keller, 9789051946062 

Hoop in bange tijden

De betekenis van Jezus' opstanding

'Hoop in bange tijden' is een boek dat de betekenis van Jezus’ opstanding uitlegt, tegen de achtergrond van de bange tijden waarin we leven: als samenleving, maar ook persoonlijk. (Keller zelf vecht voor de tweede keer in zijn leven tegen kanker.)

Na een inleidend eerste hoofdstuk over het historische bewijs voor de opstanding, besteedt Keller het grootste deel van het boek aan het benadrukken van de realiteit van de opstanding tot op het niveau van het dagelijks leven. Keller wil niet zomaar vertellen dat Jezus leeft. Hij wil laten zien wat een verschil het maakt voor alles waar we mee te maken hebben.


Hier wordt de centrale boodschap van het christelijk geloof onthuld zoals alleen Tim Keller dat kan – vol onwankelbaar geloof en doordringend inzicht. Keller laat je op een diepgaande nieuwe manier naar een verhaal kijken waarvan je dacht dat je het kende.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!  

 

*

ACTUEEL EN KERNACHTIG: EEN AANTREKKELIJK EVANGELIE

 Een aantrekkelijk evangelie : Tim Keller, 9789051945997

Een aantrekkelijk evangelie

Naar een nieuwe ontmoeting met de westerse cultuur

Het christendom neemt in het Westen af. Kerken in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Europa sluiten hun deuren in een versneld tempo. Hoe moet de kerk reageren?


In dit korte maar veelomvattende manifest betoogt Tim Keller, voorganger in New York en bestsellerauteur, dat deze achteruitgang ons ertoe zou moeten aanzetten om de missie van de kerk van de grond af te heroverwegen.
Met de vroege kerk als gids moeten we als kerken en individuele christenen goed naar onszelf, onze cultuur én naar de Schrift kijken om te komen tot een nieuwe ontmoeting met de westerse cultuur, waarin het evangelie weer aantrekkelijk en geloofwaardig wordt voor een nieuwe generatie.


Een ijzersterk geschreven compact boek. Een uitgebalanceerde combinatie van spiritualiteit en strategie. Een betoog waarin Keller beter dan ooit uitlegt dat christenen niet bij zichzelf moeten beginnen, maar bij de
cultuur waarvan zij onderdeel zijn - een cultuur die sceptisch staat tegenover antwoorden, maar die gevoelig is voor goede vragen. (Tim Vreugdenhil)


In een uitgebreid nawoord bespreken de Amsterdamse kerkpioniers Tim Vreugdenhil en Jurjen ten Brinke hoe de ideeën van Keller in de Nederlandse situatie tot bloei kunnen komen. Ze doen dat in de vorm van een wederzijds interview.  

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! *

DRIE MOOIE GESCHENKBOEKJES VAN TIM (EN KATHY) KELLER

'In deze serie boekjes willen we lezers die grote levensveranderingen doormaken helpen om na te denken over wat een écht veranderd leven is. Ons doel is om lezers de christelijke fundamenten te geven voor de meest belangrijke en ingrijpende momenten van het leven.'
(Tim Keller)

 

 

 

Geboorte

Geboorte : Tim Keller, 9789051945874 

In 'Geboorte' laat Tim Keller zien wat zowel de fysieke als de geestelijke geboorte betekent, en ook hoe de doop de verbinding is tussen die twee. Met enthousiasme en betrokkenheid, gebaseerd op zijn jarenlange ervaring als dominee en vader, gaat hij na wat de geboorte van een kind betekent en wat opnieuw geboren worden wil zeggen.

Een prachtig cadeauboekje voor iemand die moeder of vader wordt, of die zoekt naar de werkelijke betekenis van een leven als christen.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis.

 

Trouwen

Trouwen : Tim Keller, 9789051945881 

 

Waarom zou je eigenlijk moeite doen om te trouwen?
Deze prangende vraag wordt tegenwoordig vaker gesteld dan vroeger. In het verleden was het vanzelfsprekend dat je trouwde en kinderen kreeg, om zo een volwassen lid van de maatschappij te worden, en het overgrote deel van de mensen deed dat ook. Maar vandaag de dag stelt een ongekend groot aantal westerse jongvolwassenen het huwelijk uit. Bijna een derde van alle millennials in de V.S. blijft single tot ze ouder dan veertig zijn en vijfentwintig procent trouwt helemaal niet. Waarom?

De belangrijkste redenen zijn: economische stress en de opkomst van individualisme. 'Trouwen' is een kort maar krachtig boekje waarin Kathy en Tim Keller laten zien wat de bedoeling is van het huwelijk binnen Gods visie op het leven.

Een prachtig cadeauboekje voor iedereen die nadenkt over een relatie en het huwelijk als instelling. 

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis.

 

Sterven

Sterven : Tim Keller, 9789051945898 

Vroeger was sterven voor iedereen dichtbij. Van jongs af aan kreeg je er mee te maken. Onze huidige cultuur doet zijn best om de dood zoveel mogelijk te ontkennen. Een van de redenen is, paradoxaal genoeg, dat door de grote zegen van moderne medicijnen de dood voor ons lang verborgen blijft.
Tim Keller laat zien hoe we met het sterven kunnen omgaan met behulp van het geloof van de Bijbel. Met wijsheid en betrokkenheid toont hij vandaaruit een alternatief voor zowel wanhoop als ontkenning.

'Sterven' is een waardevol cadeauboekje dat de betekenis van de dood laat zien binnen Gods visie op het leven. 

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis.

*

 De onwillige profeet : Tim Keller, 9789051945751

JONA, EEN PROFEET VOOR VANDAAG


De geschiedenis van Jona is een van de bekendste verhalen uit de Bijbel. Het is misschien ook wel de minst begrepen geschiedenis. Veel mensen, ook niet-gelovigen kennen het verhaal: een opstandige profeet die een opdracht van God trotseert en wordt opgeslokt door een vis. Maar er zit veel meer in dan de meesten van ons zich realiseren.
In De onwillige profeet laat Tim Keller zien welke lagen er diep in het boek Jona verborgen liggen. Keller stelt dat Jona een van de slechtste profeten in de hele Bijbel was. En toch zijn er onmiskenbaar duidelijke verbindingen tussen Jona, de verloren zoon en Jezus. In feite zag Jezus zichzelf terug in Jona. Hoe zou een van de meest provocerende profeten in de Bijbel vergeleken kunnen worden met Jezus?

Jona’s reis eindigt niet als hij uit de buik van de vis wordt gespuwd.
Er is nog een tweede deel van het boek, maar dat heeft een open
einde. Waarom eindigt dit Bijbelboek met een cliffhanger? Keller
voorziet in een antwoord op het vreemde slot van het verhaal – en
laat zien dat het een krachtige christelijke boodschap bevat.


Kellers boek heeft ook de politiek iets te zeggen. The New York Times plaatste een hoofdstuk uit het boek als voorpublicatie.


Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!

*

 
ACTUEEL - VOOR ÉN NA KERST


Kerstboodschap : Tim Keller, 9789051945461
'Wat een schitterend juweeltje is dit boek.'
Tim Keller schreef het ideale kerstcadeau (voor het hele jaar) - een diep ontroerend en intellectueel uitdagend verhaal over de geboorte van Jezus.
Christenen en niet-christenen denken meestal dat ze aardig op de hoogte zijn van het verhaal van kerst. Elk jaar weer verschijnen de kerststallen in vele etalages en in de winkelcentra zijn de liederen over herders en engelen niet van de lucht. Maar ondanks de overvloed van deze christelijke verwijzingen in onze huidige cultuur, zijn weinig mensen vertrouwd met de eigenlijke boodschap van het Bijbelse verhaal.
In zijn nieuwe boek neemt Tim Keller zijn lezers mee op een verhelderende reis naar de verrassende achtergronden van kerst.
Keller laat zien wat de belangrijkste boodschap van kerst is: alleen God heeft het leven, de waarheid en de blijdschap die wij missen. En hiermee biedt hij de troost van kerst aan ons allen. 


Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!*

HET BEKENDSTE BOEK VAN KELLER

In alle redelijkheid

Dit was Kellers eerste boek, en het was op de dag van verschijnen al uitverkocht. Inmiddels is de tiende druk verschenen. Het gaat in op zeven veelgehoorde tegenwerpingen tegen het christelijk geloof, zoals 'Het kan niet waar zijn dat er maar één ware godsdienst is' en 'Hoe kan een goede God lijden toestaan?'. En het biedt zeven goede positieve redenen vóór het christelijk geloof. Een boek om zelf te lezen en weg te geven.

Meer info & bestel.
Info over de gespreksgids en de DVD.
Een korte Leeswijzer met gespreksvragen vindt u verderop op deze website.

Boek vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 

*

HET GULSTE BOEK VAN KELLER

 
De vrijgevige God : Tim Keller, 9789051943542


De vrijgevige God


Een aantal jaren was In alle redelijkheid het populairste boek van Keller, maar al een tijdje wordt zijn tweede boek De vrijgevige God meer verkocht. Waarschijnlijk wordt het veel gebruikt op gesprekskringen of voor gemeenteprojecten in kerken. De bekende gelijkenis van de Verloren Zoon staat erin centraal - die eigenlijk helemaal zo niet zou moeten heten, volgens Keller.

Meer info & bestel.
Info over de gespreksgids en de DVD.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 

*

HET GOEDKOOPSTE BOEK VAN KELLER


 

Bevrijd van je zelf

Dit kleinood gaat in op hoe we tegen onszelf aankijken - en hoe God tegen ons aankijkt. Een boek om voortdurend klaar te hebben liggen om kado te geven - en elke keer voor het weggeven eerst weer zelf te lezen.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 

*

HET ONTDEKKENDSTE BOEK VAN KELLER

 


Namaakgoden


Een boek over al die dingen in ons leven die de plaats innemen van Hem die de eerste plaats verdient.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!

*
HET UITNODIGENDSTE BOEK VAN KELLER


Bij je volle verstand : Tim Keller, 9789051945454
Dit nieuwe boek van Tim Keller zet je aan het denken. Hij nodigt mensen die sceptisch staan tegenover geloof en religie uit om het geloof in de God van het christendom serieus te overwegen.


Bij je volle verstand is geschreven voor de zoeker die maar niet kan kiezen en voor de seculiere scepticus. Het boek werpt licht op de onmiskenbare waarde en het grote belang van het christendom, dat meer dan ooit relevant is.

In een vloed van bestsellers geschreven door sceptici en atheïsten… blijft Keller overeind als een effectief contrapunt en een verdediger van het geloof.  (The Washington Post)

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!

*


HET OUDSTE BOEK VAN KELLER
GEROEPEN TOT BARMHARTIGHEID : Tim Keller, 9789051945225
Geroepen tot barmhartigheid

Waarom zou iemand gevaar lopen, zijn schema omgooien, zijn banksaldo opgebruiken, en zich smerig maken om een gewonde man van een ander volk en andere sociale klasse te helpen? En waarom zou Jezus tegen ons zeggen: 'Doet u dan voortaan net zo.'
Dit is het eerste boek van Tim Keller. Het verscheen in 1989. In 2017 is het nu ook in het Nederlands beschikbaar gekomen. 


Geroepen tot barmhartigheid is een liefdevol, instructief en motiverend boek over barmhartigheid. Naast een grondige Bijbelse onderbouwing en veel inspiratie om met het thema aan de slag te gaan, levert het de lezer ook zeer praktische handvatten om als kerk echt iets in de eigen omgeving te gaan doen.
Al bijna dertig jaar weet dit boek christenen uit hun binnenkerkelijke comfortzone te halen. Dat is nog altijd nodig, voor ons allemaal.


Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!
 

*

HET EERSTE BIJBELSE DAGBOEK VAN KELLER Psalmendagboek

Een jaar lang leven met de liederen van Jezus

De Psalmen zijn het liedboek van de Bijbel. Jezus was zeer met de Psalmen vertrouwd en kon in elke situatie op ze terugvallen, tot in de laatste uren voor zijn sterven.

Twee decennia geleden is Tim Keller begonnen om elke maand het hele boek van de Psalmen te lezen. Dit Psalmendagboek is gebaseerd op zijn jarenlange omgang met dit Bijbelboek, van zijn studie, inzichten en inspiratie die hij noteerde in zijn gebedsschriften. Kathy Keller kwam tot het lezen van de Psalmen als ondersteuning tijdens een langdurige ziekte. Samen leggen zij de betekenis van de teksten uit en laten ze hun lezers de diepe wijsheid van de Psalmen zien.
Dit dagboek biedt een prachtige handreiking om een jaar lang intensief met de Psalmen bezig te zijn, levenslessen eruit te leren en zo dagelijks het geloofsleven een krachtige impuls te geven.


Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!
HET TWEEDE BIJBELSE DAGBOEK VAN KELLER  Spreukendagboek : Tim Keller, 9789051945614Spreukendagboek

Gods wijsheid voor het leven 

Spreuken is Gods boek met wijsheid. Het leert ons de essentie en
het doel van een christelijk leven. In dit dagboek met een dagelijkse
overdenking biedt Tim Keller zijn lezers een frisse, inspirerende les
voor elke dag van het jaar op basis van verschillende passages in het boek Spreuken. Met zijn rijke kennis ontsluit Keller de wijsheid in de poëzie van Spreuken en leidt hij ons naar een nieuw begrip van wat het betekent om een eerlijk en rechtvaardig leven te leiden. Het Spreukendagboek is een boek dat lezers elke dag opnieuw kunnen gebruiken, jaar na jaar, om aan een diepere relatie met God te werken.
Dit is de perfecte aanvulling op Kellers eerder verschenen Psalmendagboek.


Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!

 

*

HET DERDE BIJBELSE DAGBOEK VAN KELLER


Huwelijksdagboek : Tim Keller, 9789051945836Huwelijksdagboek

Een zegel op je hart


Van de bestseller 'Het huwelijk – Gods wijsheid over gevende liefde' (zie hieronder) zijn in Nederland tot nu toe meer dan 13.000 exemplaren verkocht. Dat boek gaat over de menselijke behoefte aan liefde en de uitdrukking daarvan in het huwelijk. Dit nieuwe dagboek sluit aan op 'Het huwelijk', en biedt echtparen een dagelijkse overdenking om Gods wijsheid te vinden in hun huwelijksleven. Elke dag bevat een Bijbeltekst of een citaat uit 'Het huwelijk', een commentaar van de Kellers, en suggesties voor gesprek en gebed.

Dit Huwelijksdagboek is een betrouwbare gids als het gaat om vriendschap, toewijding en discipelschap in de context van het huwelijk. Het helpt je om Gods wijsheid te verbinden met je huwelijk. 
 
Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!
 

*


HET MEEST ONVERWACHTE BOEK VAN KELLER 

 


Ontmoetingen met Jezus

Wat is het doel van mijn leven? Wat is een goed leven? Waarom is er zoveel mis met de wereld?
En wat kan ik daaraan doen?

Dit zijn een paar van de grote vragen waar iedereen voor gesteld wordt. En elke blijvende verandering in ons leven zal beginnen bij een verandering van het antwoord op deze vragen.
In de evangeliën veranderde Jezus het leven van iedereen die hij ontmoette. Dat deed hij door krachtige ervaringen en woorden, waardoor zij tot onverwachte en nieuwe antwoorden op hun levensvragen geleid werden. Deze ontmoetingen van Jezus hebben ook nog een boodschap voor de vragen en twijfels van vandaag.

In Ontmoetingen met Jezus is te lezen hoe de centrale gebeurtenissen in het leven van Jezus een weg laten zien waarop ook wij hem kunnen ontmoeten, opnieuw of voor het eerst.


Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!


*

HET MEEST DIEPBORENDE BOEK VAN KELLER

  Aan gods hand door pijn en lijden : Tim Keller, 9789051944952


Aan Gods hand door pijn en lijden

In zijn nieuwste boek onderzoekt bestsellerschrijver Tim Keller een
van de moeilijkste vragen in het leven: Waarom is er pijn en lijden in de wereld?
Het probleem van het lijden is van alle tijden. En voor diegenen die
er zelf onder gebukt gaan kan het de grootste hindernis zijn om in
een goede en liefhebbende God te geloven. Als er zo'n God bestaat,
waarom is er dan zoveel leed in de wereld? En als het in ons eigen
leven moeilijk wordt, hoe gaan we er dan mee om?
Keller komt niet met simpele antwoorden, maar geeft in dit theologische maar tegelijk heel praktische boek op bewogen wijze leiding, bemoediging en inspiratie.

Aan Gods hand door pijn en lijden bevat een grote hoeveelheid materiaal voor iedereen die een ander of zichzelf wil troosten en helpen in een tijd van lijden en strijd. Zoals altijd schrijft Keller glashelder, en tegelijk weet hij je mee te nemen in zijn betoog. Hij bekijkt hoe er in deze wereld tegen het lijden aangekeken is en wordt, beschrijft hoe mensen er mee omgaan, en hij gaat tenslotte in op de vraag hoe we door alles heen met God kunnen wandelen.
Door het boek heen laat hij mensen aan het woord over hun eigen
levensverhaal - het maakt dit boek enorm herkenbaar.

Een wijs en troostvol boek voor mensen die pijn lijden - echt een
boek voor iedereen.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!


*

HET FUNDAMENTEELSTE BOEK VAN KELLER 

  


Centrum-Kerk

Hoe verkondig je het evangelie van genade en verzoening in onze moderne, post-christelijke samenleving?
Dat is de grote vraag die Tim Keller zich heeft gesteld en waarmee hij in 1989 aan het werk is gegaan in New York City. In dit boek laat hij zien welk antwoord hij heeft gevonden. Met behulp van uitdagende inzichten en prikkelende vragen zet hij een theologische visie neer voor de kerk in de stad, gebaseerd op oude Bijbelse waarden en normen, geschikt voor een nieuwe tijd.

Dit actuele standaardwerk is voor de Nederlandse situatie geredigeerd en bewerkt door Stefan Paas. Verder heeft een achttal theologen voor deze uitgave een bijdrage geschreven in de vorm van een reactie op een van de acht delen van het boek van Keller. Die teksten zijn ook in deze uitgave opgenomen. 

Medewerking verleenden Mechteld Jansen, Kees van der Kooi, Gert Noort, Herman Paul, Reinier Sonneveld, Sake Stoppels, Tim Vreugdenhil en Bart Wallet.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!

Er is nu ook een toegankelijk en overzichtelijk werkboek bij Centrum-Kerk:

WERKEN MET CENTRUM-KERK


Werken met Centrum-Kerk : Tim Keller, 9789051945843


'Werken met Centrum-Kerk' vormt samen met de bijbehorende 32-delige
video- en audiocursus een kant-en-klaar, laagdrempelig hulpmiddel voor
christenen en gemeenten die werk willen maken van hun missionaire
roeping.

De cursus is gebaseerd op 'Centrum-Kerk', het standaardwerk waarin Tim
Keller vanuit zijn enorme ervaring en kennis als kerkplanter in New York
zijn theologische visie op missionair kerkzijn in een seculiere tijd en
omgeving heeft uiteengezet. Wereldwijd laten duizenden christenen en
kerken zich inspireren door het gedachtegoed van 'Centrum-Kerk'.
Ook in Nederland wordt er enthousiast gebruikgemaakt van 'Centrum-Kerk'.
Zes korte bijdragen in 'Werken met Centrum-Kerk' – afkomstig uit diverse
kerkelijke contexten – maken dit zichtbaar.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!

*

En er is van Centrum-Kerk een speciale Engelstalige editie voor Europa:
 

Center Church Europe

Doing Balanced Gospel-Centered Ministry in Your City

Today many pastors are struggling to adapt to a post-Christian culture without abandoning orthodox theology. How do we communicate the concepts of grace and substitutionary atonement in our globalized culture and context?
In Center Church Europe, Timothy Keller offers challenging insights and provocative questions based on over twenty years of ministry in New York City. This book outlines a theological vision for ministry - applying classic doctrines to our time and place - organized around three core commitments:

* Gospel-centered: The gospel of grace in Jesus Christ changes everything, from our hearts to our community to the world. It completely reshapes the content, tone and strategy of all that we do.
* City-centered: With a positive approach toward our culture, we learn to affirm that cities are wonderful, strategic and underserved places for gospel ministry.
* Movement-centered: Instead of building our own tribe, we seek the prosperity and peace of our community as we are led by the Holy Spirit.

In this European edition, edited by dr. Stefan Paas, eight theologians have written a reaction to Keller's original observations. Thus Center Church Europe gives a unique view of city mission in America, gospel preaching in Europe, and the differences between them.

Contributors are Leonardo De Chirico, Michael Herbst, Frank Hinkelmann, Martin de Jong, Jens Bruun Kofoed, Daniel Liechti, András Lovas, David Novak, Stefan Paas, Martin Reppenhagen and José de Segovia.

The European Evangelical Alliance has added a Postscript with its vision of church developments in Europe. 

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 


*
HET INTIEMSTE BOEK VAN KELLER

 Bidden : Tim Keller, 9789051945362

 
Bidden

In dit prachtige boek behandelt Tim Keller een kernbegrip uit het christelijk geloof: het gebed. Hoewel het zo belangrijk is, weten veel mensen niet goed hoe te bidden. In zijn inmiddels bekende heldere en aansprekende stijl en aanpak schreef Keller een boek boordevol Bijbelse wijsheid en praktische adviezen.

Uit hoofdstuk 1:
"Bidden is de enige weg waarlangs je tot echte zelfkennis komt. Het is ook de belangrijkste weg waarlangs we diepgaande verandering ervaren - het aanbrengen van een andere ordening in de dingen die we liefhebben. Door middel van gebed geeft God ons ontzettend veel van de onvoorstelbare dingen die hij voor ons in petto heeft. Ja echt, bidden maakt het veilig voor God om ons veel van de dingen te geven waar we het meest naar verlangen. Het is de manier waarop we God kennen, de manier waarop we God eindelijk als God behandelen. Gebed is gewoon de sleutel tot alles wat we moeten doen en moeten zijn in dit leven.

We moeten echt leren bidden. We moeten wel."


Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! *

EEN ECHT WERKBOEK VAN KELLER

Goed werk : Tim Keller, 9789051944662 

Goed werk


In een wereld waar werk in toenemende mate onzeker en stressvol is, knagen er vaak allerlei vragen: Waarom doe ik dit werk? Waarom is het allemaal zo moeizaam? Kan ik er iets aan veranderen?

Tim Keller spreekt al meer dan twintig jaar intensief met studenten, werknemers en leidinggevenden over het onderwerp werk en roeping. Zijn ervaring heeft hij neergelegd in een boek voor iedereen, met Bijbels onderwijs over vragen als: Wat is de zin van ons werk? Hoe kan ik nuttig werken in een omgeving waar de concurrentie moordend is en elke cent omgedraaid moet worden? Hoe kan ik mijn gaven inzetten en wat is mijn roeping? Kan ik mijn normen en waarden vasthouden en toch doorgroeien in mijn vak? Hoe kan ik leven met het besef dat ik onvermijdelijk soms vuile handen maak?

Met diep inzicht en vaak verrassende adviezen laat Keller zien dat de wijsheid van de Bijbel ons echt verder brengt als het om ons dagelijks werk gaat.

Meer info & bestel. 
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 


*
 
HET PREEKBOEK VAN KELLER

Hier is het dan: Kellers boek over preken. En als Keller het over preken heeft, dan gaat het niet over dominees, maar dan gaat het over onszelf. Want wie in Christus gelooft, die is daarmee een verkondiger van de blijde boodschap geworden.
Tim Keller wil ons daarbij helpen in dit prachtige en praktische boek.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!*

HET EERSTE BIJBELSTUDIEBOEK VAN KELLER (MET GESPREKSGIDS)  


Galaten
Keller heeft als geen ander de gave om de waarheid van de Bijbel toe te passen op de wereld van vandaag. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal vragen ter overdenking en bespreking.
Keller schrijft over de Galatenbrief van Paulus: Galaten gaat over de kern van het evangelie – het evangelie dat we allemaal ons leven lang nodig hebben. Het is net dynamiet, en ik bid dat de krachtige boodschap ervan in je hart tot ontploffing komt bij het lezen van dit boek.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 


Galaten - Gespreksgids

Deze gespreksgids biedt materiaal om met Kellers boek aan het werk te gaan. Het boekje bevat zeven hoofdstukken en kan gebruikt worden voor persoonlijke meditatie en stille tijd of voor kringen en Bijbelstudiegroepen.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 


*

HET TWEEDE BIJBELSTUDIEBOEK VAN KELLER (MET GESPREKSGIDS)

 

Rechters

Dit is een nieuwe Bijbelverklaring, waarin Tim Keller nauwkeurige lezing van de tekst samenvoegt met heldere uitleg en verrassende inzichten. Deze studie kan gebruikt worden door Bijbelleraren, voor kringen en groepen, en ook voor dagelijks persoonlijk gebruik. Keller heeft als geen ander de gave om de waarheid van de Bijbel toe te passen op de wereld van vandaag. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal vragen ter overdenking en bespreking.
Keller schrijft over het boek Rechters:
'Rechters heeft maar één held: God. Als we het lezen als een verslag van zijn werk in de geschiedenis, komt het tot leven. Het is geen gemakkelijk boek. Maar het gaat wel over wezenlijke dingen, juist in de huidige tijd van groot belang.'
Hij laat in dit boek zien hoe je betekenis van het boek Rechters kunt vatten, en hoe de kern van de Bijbelse boodschap in dit boek harten en levens kan raken.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 


Rechters - Gespreksgids

Deze gespreksgids biedt materiaal om met Kellers boek aan het werk te gaan. Het boekje bevat zeven hoofdstukken en kan gebruikt worden voor persoonlijke meditatie en stille tijd of voor kringen en Bijbelstudiegroepen.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!  


EN HET DERDE EN VIERDE BIJBELSTUDIEBOEK VAN KELLER: OVER ROMEINEN!


Romeinen 1-7, om te lezen, te leren, te leiden

Keller schrijft in zijn inleiding van dit boek:
'Dit boek is niet bedoeld als de definitieve of meest complete behandeling van de brief aan de Romeinen. Dit boek is bedoeld als een gids met uitleg, om het woord te openen en te laten zien hoe je het kunt toepassen in je leven.'

'Romeinen is een Bijbelboek dat de wereld verandert door mensen te veranderen. Ik bid dat het je zal helpen om het evangelie beter te begrijpen, en intenser te ervaren.'

Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!  


Romeinen 1-7 - Gespreksgids

Deze gespreksgids biedt materiaal om met Kellers boek aan het werk te gaan. Het boekje kan gebruikt worden voor persoonlijke meditatie en stille tijd of voor kringen en Bijbelstudiegroepen.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!  


* 

Romeinen 8-16, om te lezen, te leren, te leiden  


Ook dit studieboek is bedoeld als een gids met uitleg, om het woord te openen en te laten zien hoe je het kunt toepassen in je leven.Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!  


Romeinen 8-16 - Gespreksgids

Deze gespreksgids biedt materiaal om met Kellers boek aan het werk te gaan. Het boekje kan gebruikt worden voor persoonlijke meditatie en stille tijd of voor kringen en Bijbelstudiegroepen.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 

*

BIJBELSTUDIEWERKBOEKEN VAN KELLER
Samen met collega's


Schatgraven in de Bijbel : Tim Keller, 9789051945645

Tim Keller weet met zijn bijbelstudies de Bijbel midden in ons dagelijks leven te plaatsen. Dat deed hij al in bijbelstudie-uitgaven over Rechters, Romeinen en Galaten; en in een tweetal bijbelse dagboeken over de Psalmen en de Spreuken, die door velen dankbaar worden gebruikt.

Samen met een gewaardeerde collega-bijbeluitlegger biedt hij ons nu heel praktische en inzichtelijke dagelijkse Bijbelstudies over een aantal bijbelboeken. In deze bundel nemen de schrijvers je mee om schatten uit Gods woord op te delven. De zorgvuldige vragen, verhelderende verklaringen en nuttige aanwijzingen helpen om de Bijbelse boodschap te begrijpen en in je leven toe te passen. De negentig dagelijkse hoofdstukken die elk deel telt laten de essentie zien van belangrijke stukken uit Gods woord.

Geschikt zowel voor persoonlijk gebruik als in groepsverband. Met ruimte voor eigen aantekeningen.

Tim Keller was senior pastor van Redeemer Presbyterian Church in New York en schreef een groot aantal boeken.

Richard Coekin is predikant en directeur van Co-Mission in zuid-west Londen.


Meer info & bestel. 
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!

*

Schatgraven in de Bijbel : Tim Keller, 9789051945652

Tim Keller weet met zijn bijbelstudies de Bijbel midden in ons dagelijks leven te plaatsen. Dat deed hij al in bijbelstudie-uitgaven over Rechters, Romeinen en Galaten; en in een tweetal bijbelse dagboeken over de Psalmen en de Spreuken, die door velen dankbaar worden gebruikt.

Samen met een gewaardeerde collega-bijbeluitlegger biedt hij hier heel praktische en inzichtelijke dagelijkse Bijbelstudies over een aantal bijbelboeken. 


Sam Allberry is predikant in Maidenhead (Engeland), en editor van 'The Gospel Coalition'.


Meer info & bestel. 
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!

*

EN NOG DRIE HELE MOOIE BOEKEN


 
Ruim baan voor gerechtigheid : Tim Keller, 9789051944112


Ruim baan voor gerechtigheid


Over wat het christelijk geloof in de dagelijkse praktijk zou moeten betekenen.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!  


*

 
Kruistocht : Tim Keller, 9789051944242

Kruistocht

Een prachtig leesboek over de kern van het christelijk geloof: Jezus' koningschap en zijn kruislijden.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 


*


 

Het huwelijk

Een boek dat Keller samen met zijn vrouw Kathy schreef over een van de mooiste en tegelijk kwetsbaarste instellingen in ons aardse bestaan. Zeer nuchter, zeer praktisch en concreet, en gericht op gehuwden én ongehuwden.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 


*

Toegift!

Van onderstaand schitterende boek zegt Tim Keller:

"By all means get this book!" - Zorg dat je dit boek in handen krijgt!D.A. Carson

Zo is God

Een portret in veertien gezichten

     
De meeste mensen – zelfs de meeste christenen – weten eigenlijk niet hoe de Bijbel in elkaar zit en hoe je ermee omgaat. Hoe kunnen ze het verhaal van God – en onze plek daarin – begrijpen als ze helemaal niet vertrouwd zijn met dat verhaal? In deze introductie van het christelijk geloof neemt D.A. Carson de lezer mee door het grote verhaal van de Bijbel om hem te helpen begrijpen wat hij gelooft en waarom hij dat gelooft.

"Dit is in veel opzichten een uniek en belangrijk werk. Het kan door kerken gebruikt worden voor evangelisatiedoeleinden, omdat het de leer over God zo helder uiteenzet. En tegelijk doet het wat de catechismussen van de kerken van de Reformatie ook deden: het zet voor christenen op een rijtje wat de fundamenten zijn van hun geloof en hoe hun leven eruit ziet op grond van de Bijbel. Zorg er hoe dan ook voor dat je dit boek in handen krijgt!’ (Tim Keller, predikant van Redeemer Presbyterian Church in New York)

"Onderzoek na onderzoek toont aan dat de Bijbelkennis onder christenen afneemt of dat het er in elk geval slecht mee gesteld is. ”Zo is God” van D. A. Carson heeft de potentie die tendens een krachtig halt toe te roepen.Dit boek biedt tevens een uitstekende introductie voor mensen die de Bijbel niet of nauwelijks kennen. Dat het zowel ingewijden als niet-ingewijden kan aanspreken, zegt wel iets over de kracht van dit boek." (RD)"Een belevenis om te lezen. Carson meent dat veel mensen eigenlijk niet weten hoe de Bijbel in elkaar zit en hoe je ermee omgaat. Zijn doel is je te helpen om te begrijpen wat je gelooft en waarom je dat gelooft . Daarin blijft hij heel dicht bij het verhaal van de Bijbel zelf. " (Opbouw)

Meer info & bestel
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Leeswijzer bij In alle redelijkheid

LEESWIJZER bij Tim Keller, In alle redelijkheid Als je boeken leest waarin wordt uitgelegd waarom je in God moet geloven, krijg je snel het gevoel dat ze allereerst geschreven zijn voor mensen die al geloven. Aan de moeilijkste vra­gen over God gaan de schrijvers van zulke boeken vaak voorbij. Timothy Keller is anders. Niet alleen loopt hij niet om de moeilijke vragen heen; hij gaat erop in met de ernst die ze verdienen. En hoewel In alle redelijkheid beslist door gelovigen met veel vrucht gelezen kan en moet wor­den, biedt het zeker ook veel waardevols voor sceptici. Keller heeft voor seri­euze twijfelaars, agnosten en atheïsten evenveel respect als voor leden van zijn gemeente in Manhattan. In alle redelijkheid is lezenswaardig voor gelovigen die meer redelijke grond voor het christelijk geloof zoeken, en voor ongelovigen die open staan voor redelijke argu­men­ten voor het bestaan van God. Deze leeswijzer helpt bij de doordenking van vragen ­– en de daarmee sam