Doorgaan naar hoofdcontent

Alle Nederlandstalige boeken van Tim Keller (1950-2023) op een rij

Tim Keller, die op 19 mei 2023 op 72-jarige leeftijd overleed, heeft zich na het verschijnen van zijn eerste boek In alle redelijkheid ontwikkeld tot een van de meest populaire theologische auteurs in het Nederlandse taalgebied. 

Op deze pagina een overzicht van zijn boeken die op dit moment in het Nederlands leverbaar zijn.
We geven telkens een korte typering, en vervolgens onder "meer info & bestel" een link naar, u raadt het al, meer informatie en een bestelmogelijkheid.

U kunt dan in alle rust bekijken welke boeken nog in uw boekenkast ontbreken, of, als u nog geen boek van Keller hebt, met welk boek u zou willen beginnen.

 

HET HOOPVOLSTE BOEK VAN TIM KELLER:

Hoop in bange tijden : Tim Keller, 9789051946062 

Hoop in bange tijden

De betekenis van Jezus' opstanding

'Hoop in bange tijden' is een boek dat de betekenis van Jezus’ opstanding uitlegt, tegen de achtergrond van de bange tijden waarin we leven: als samenleving, maar ook persoonlijk. (Keller zelf vecht voor de tweede keer in zijn leven tegen kanker.)

Na een inleidend eerste hoofdstuk over het historische bewijs voor de opstanding, besteedt Keller het grootste deel van het boek aan het benadrukken van de realiteit van de opstanding tot op het niveau van het dagelijks leven. Keller wil niet zomaar vertellen dat Jezus leeft. Hij wil laten zien wat een verschil het maakt voor alles waar we mee te maken hebben.


Hier wordt de centrale boodschap van het christelijk geloof onthuld zoals alleen Tim Keller dat kan – vol onwankelbaar geloof en doordringend inzicht. Keller laat je op een diepgaande nieuwe manier naar een verhaal kijken waarvan je dacht dat je het kende.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!  

 

*

ACTUEEL EN KERNACHTIG: EEN AANTREKKELIJK EVANGELIE

 Een aantrekkelijk evangelie : Tim Keller, 9789051945997

Een aantrekkelijk evangelie

Naar een nieuwe ontmoeting met de westerse cultuur

Het christendom neemt in het Westen af. Kerken in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Europa sluiten hun deuren in een versneld tempo. Hoe moet de kerk reageren?


In dit korte maar veelomvattende manifest betoogt Tim Keller, voorganger in New York en bestsellerauteur, dat deze achteruitgang ons ertoe zou moeten aanzetten om de missie van de kerk van de grond af te heroverwegen.
Met de vroege kerk als gids moeten we als kerken en individuele christenen goed naar onszelf, onze cultuur én naar de Schrift kijken om te komen tot een nieuwe ontmoeting met de westerse cultuur, waarin het evangelie weer aantrekkelijk en geloofwaardig wordt voor een nieuwe generatie.


Een ijzersterk geschreven compact boek. Een uitgebalanceerde combinatie van spiritualiteit en strategie. Een betoog waarin Keller beter dan ooit uitlegt dat christenen niet bij zichzelf moeten beginnen, maar bij de
cultuur waarvan zij onderdeel zijn - een cultuur die sceptisch staat tegenover antwoorden, maar die gevoelig is voor goede vragen. (Tim Vreugdenhil)


In een uitgebreid nawoord bespreken de Amsterdamse kerkpioniers Tim Vreugdenhil en Jurjen ten Brinke hoe de ideeën van Keller in de Nederlandse situatie tot bloei kunnen komen. Ze doen dat in de vorm van een wederzijds interview.  

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! *

DRIE MOOIE GESCHENKBOEKJES VAN TIM (EN KATHY) KELLER

'In deze serie boekjes willen we lezers die grote levensveranderingen doormaken helpen om na te denken over wat een écht veranderd leven is. Ons doel is om lezers de christelijke fundamenten te geven voor de meest belangrijke en ingrijpende momenten van het leven.'
(Tim Keller)

 

 

 

Geboorte

Geboorte : Tim Keller, 9789051945874 

In 'Geboorte' laat Tim Keller zien wat zowel de fysieke als de geestelijke geboorte betekent, en ook hoe de doop de verbinding is tussen die twee. Met enthousiasme en betrokkenheid, gebaseerd op zijn jarenlange ervaring als dominee en vader, gaat hij na wat de geboorte van een kind betekent en wat opnieuw geboren worden wil zeggen.

Een prachtig cadeauboekje voor iemand die moeder of vader wordt, of die zoekt naar de werkelijke betekenis van een leven als christen.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis.

 

Trouwen

Trouwen : Tim Keller, 9789051945881 

 

Waarom zou je eigenlijk moeite doen om te trouwen?
Deze prangende vraag wordt tegenwoordig vaker gesteld dan vroeger. In het verleden was het vanzelfsprekend dat je trouwde en kinderen kreeg, om zo een volwassen lid van de maatschappij te worden, en het overgrote deel van de mensen deed dat ook. Maar vandaag de dag stelt een ongekend groot aantal westerse jongvolwassenen het huwelijk uit. Bijna een derde van alle millennials in de V.S. blijft single tot ze ouder dan veertig zijn en vijfentwintig procent trouwt helemaal niet. Waarom?

De belangrijkste redenen zijn: economische stress en de opkomst van individualisme. 'Trouwen' is een kort maar krachtig boekje waarin Kathy en Tim Keller laten zien wat de bedoeling is van het huwelijk binnen Gods visie op het leven.

Een prachtig cadeauboekje voor iedereen die nadenkt over een relatie en het huwelijk als instelling. 

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis.

 

Sterven

Sterven : Tim Keller, 9789051945898 

Vroeger was sterven voor iedereen dichtbij. Van jongs af aan kreeg je er mee te maken. Onze huidige cultuur doet zijn best om de dood zoveel mogelijk te ontkennen. Een van de redenen is, paradoxaal genoeg, dat door de grote zegen van moderne medicijnen de dood voor ons lang verborgen blijft.
Tim Keller laat zien hoe we met het sterven kunnen omgaan met behulp van het geloof van de Bijbel. Met wijsheid en betrokkenheid toont hij vandaaruit een alternatief voor zowel wanhoop als ontkenning.

'Sterven' is een waardevol cadeauboekje dat de betekenis van de dood laat zien binnen Gods visie op het leven. 

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis.

*

 De onwillige profeet : Tim Keller, 9789051945751

JONA, EEN PROFEET VOOR VANDAAG


De geschiedenis van Jona is een van de bekendste verhalen uit de Bijbel. Het is misschien ook wel de minst begrepen geschiedenis. Veel mensen, ook niet-gelovigen kennen het verhaal: een opstandige profeet die een opdracht van God trotseert en wordt opgeslokt door een vis. Maar er zit veel meer in dan de meesten van ons zich realiseren.
In De onwillige profeet laat Tim Keller zien welke lagen er diep in het boek Jona verborgen liggen. Keller stelt dat Jona een van de slechtste profeten in de hele Bijbel was. En toch zijn er onmiskenbaar duidelijke verbindingen tussen Jona, de verloren zoon en Jezus. In feite zag Jezus zichzelf terug in Jona. Hoe zou een van de meest provocerende profeten in de Bijbel vergeleken kunnen worden met Jezus?

Jona’s reis eindigt niet als hij uit de buik van de vis wordt gespuwd.
Er is nog een tweede deel van het boek, maar dat heeft een open
einde. Waarom eindigt dit Bijbelboek met een cliffhanger? Keller
voorziet in een antwoord op het vreemde slot van het verhaal – en
laat zien dat het een krachtige christelijke boodschap bevat.


Kellers boek heeft ook de politiek iets te zeggen. The New York Times plaatste een hoofdstuk uit het boek als voorpublicatie.


Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!

*

 
ACTUEEL - VOOR ÉN NA KERST


Kerstboodschap : Tim Keller, 9789051945461
'Wat een schitterend juweeltje is dit boek.'
Tim Keller schreef het ideale kerstcadeau (voor het hele jaar) - een diep ontroerend en intellectueel uitdagend verhaal over de geboorte van Jezus.
Christenen en niet-christenen denken meestal dat ze aardig op de hoogte zijn van het verhaal van kerst. Elk jaar weer verschijnen de kerststallen in vele etalages en in de winkelcentra zijn de liederen over herders en engelen niet van de lucht. Maar ondanks de overvloed van deze christelijke verwijzingen in onze huidige cultuur, zijn weinig mensen vertrouwd met de eigenlijke boodschap van het Bijbelse verhaal.
In zijn nieuwe boek neemt Tim Keller zijn lezers mee op een verhelderende reis naar de verrassende achtergronden van kerst.
Keller laat zien wat de belangrijkste boodschap van kerst is: alleen God heeft het leven, de waarheid en de blijdschap die wij missen. En hiermee biedt hij de troost van kerst aan ons allen. 


Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!*

HET BEKENDSTE BOEK VAN KELLER

In alle redelijkheid

Dit was Kellers eerste boek, en het was op de dag van verschijnen al uitverkocht. Inmiddels is de tiende druk verschenen. Het gaat in op zeven veelgehoorde tegenwerpingen tegen het christelijk geloof, zoals 'Het kan niet waar zijn dat er maar één ware godsdienst is' en 'Hoe kan een goede God lijden toestaan?'. En het biedt zeven goede positieve redenen vóór het christelijk geloof. Een boek om zelf te lezen en weg te geven.

Meer info & bestel.
Info over de gespreksgids en de DVD.
Een korte Leeswijzer met gespreksvragen vindt u verderop op deze website.

Boek vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 

*

HET GULSTE BOEK VAN KELLER

 
De vrijgevige God : Tim Keller, 9789051943542


De vrijgevige God


Een aantal jaren was In alle redelijkheid het populairste boek van Keller, maar al een tijdje wordt zijn tweede boek De vrijgevige God meer verkocht. Waarschijnlijk wordt het veel gebruikt op gesprekskringen of voor gemeenteprojecten in kerken. De bekende gelijkenis van de Verloren Zoon staat erin centraal - die eigenlijk helemaal zo niet zou moeten heten, volgens Keller.

Meer info & bestel.
Info over de gespreksgids en de DVD.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 

*

HET GOEDKOOPSTE BOEK VAN KELLER


 

Bevrijd van je zelf

Dit kleinood gaat in op hoe we tegen onszelf aankijken - en hoe God tegen ons aankijkt. Een boek om voortdurend klaar te hebben liggen om kado te geven - en elke keer voor het weggeven eerst weer zelf te lezen.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis! 

*

HET ONTDEKKENDSTE BOEK VAN KELLER

 


Namaakgoden


Een boek over al die dingen in ons leven die de plaats innemen van Hem die de eerste plaats verdient.

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!

*
HET UITNODIGENDSTE BOEK VAN KELLER


Bij je volle verstand : Tim Keller, 9789051945454
Dit nieuwe boek van Tim Keller zet je aan het denken. Hij nodigt mensen die sceptisch staan tegenover geloof en religie uit om het geloof in de God van het christendom serieus te overwegen.


Bij je volle verstand is geschreven voor de zoeker die maar niet kan kiezen en voor de seculiere scepticus. Het boek werpt licht op de onmiskenbare waarde en het grote belang van het christendom, dat meer dan ooit relevant is.

In een vloed van bestsellers geschreven door sceptici en atheïsten… blijft Keller overeind als een effectief contrapunt en een verdediger van het geloof.  (The Washington Post)

Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!

*


HET OUDSTE BOEK VAN KELLER
GEROEPEN TOT BARMHARTIGHEID : Tim Keller, 9789051945225
Geroepen tot barmhartigheid

Waarom zou iemand gevaar lopen, zijn schema omgooien, zijn banksaldo opgebruiken, en zich smerig maken om een gewonde man van een ander volk en andere sociale klasse te helpen? En waarom zou Jezus tegen ons zeggen: 'Doet u dan voortaan net zo.'
Dit is het eerste boek van Tim Keller. Het verscheen in 1989. In 2017 is het nu ook in het Nederlands beschikbaar gekomen. 


Geroepen tot barmhartigheid is een liefdevol, instructief en motiverend boek over barmhartigheid. Naast een grondige Bijbelse onderbouwing en veel inspiratie om met het thema aan de slag te gaan, levert het de lezer ook zeer praktische handvatten om als kerk echt iets in de eigen omgeving te gaan doen.
Al bijna dertig jaar weet dit boek christenen uit hun binnenkerkelijke comfortzone te halen. Dat is nog altijd nodig, voor ons allemaal.


Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!
 

*

HET EERSTE BIJBELSE DAGBOEK VAN KELLER Psalmendagboek

Een jaar lang leven met de liederen van Jezus

De Psalmen zijn het liedboek van de Bijbel. Jezus was zeer met de Psalmen vertrouwd en kon in elke situatie op ze terugvallen, tot in de laatste uren voor zijn sterven.

Twee decennia geleden is Tim Keller begonnen om elke maand het hele boek van de Psalmen te lezen. Dit Psalmendagboek is gebaseerd op zijn jarenlange omgang met dit Bijbelboek, van zijn studie, inzichten en inspiratie die hij noteerde in zijn gebedsschriften. Kathy Keller kwam tot het lezen van de Psalmen als ondersteuning tijdens een langdurige ziekte. Samen leggen zij de betekenis van de teksten uit en laten ze hun lezers de diepe wijsheid van de Psalmen zien.
Dit dagboek biedt een prachtige handreiking om een jaar lang intensief met de Psalmen bezig te zijn, levenslessen eruit te leren en zo dagelijks het geloofsleven een krachtige impuls te geven.


Meer info & bestel.
Vandaag besteld, eerstvolgende werkdag in huis!
HET TWEEDE BIJBELSE DAGBOEK VAN KELLER  Spreukendagboek : Tim Keller, 9789051945614